Posla ima na bacanje

Doslo vrijeme kad nitko nece nista da radi (u firmama mislim). Svakodnevno nailazim na hrpu oglasa sa ovih nasih prostora, poglavito u ugostiteljstvu, trgovinama i slicnim pozicijama, a ponekad i tehnicara na nekim nezahvalnim mjestima…pa logicno. Bolje im je sjedit kuci nego radit za džabe i trpit svasta. Mi smo generacija koja je navikla na trpljenje, navikla da nema izbor pa pristaje ma svakakve uvjete. Ako necu ja, ima ih tristo koji hoce i zato trpimo mobing, lose uvjete, besmislene poslove, nenapredovanja i sl. Kao dijete znam da je bilo jako tesko naci posao, pa i na sezoni…danas poslova ima na bacanje, pitanje je samo hoces li izabrati najbolji koji se nudi ili ces biti ziheras pa ostati na svom starom poslu. Zato se današnji mladi uopce ne sekiraju. Ne svidja im se nesto, odlaze odmah istog trena. Odustaju!

Mislim, za zenu koja ima djecu je najbolje da se negdje uhljebi, fleksibilno radno vrijeme, malo ide na posao radi rekreacije, da se svakodnevno napuca i sredi, modira, da se malo prosece na pauzi i laganini da joj lijeze placa svaki mjesec. (Koji sovinisticki komentar) Znam, u pitanju je odumiranje mozdanih stanica u nedostatku posla i provođenja vremena na instagramu, al to ti je cijena lagodnog zivota. I za muske je dobro ako upadnu, al eto, zena ne moze sad hodat po terenu 12 sati na dan i onda da se nakon tog brine za djecu, kuha rucak, čisti kuću…i da nakon svega toga jos ima i vremena da se svako jutro iznova sminka i pegla kosu. Nego, to jest sirova realnost ovdje. Žena sve i da hoće da radi teži posao od svog muškog suputnika, opet njemu nemože i neželi dopustit da on preuzme svu brigu oko djece i kuće, ponos joj neda, a i tako je programirana, tako se od nje očekuje…

4 0 komentara

  1. Vidim ja to i ovdje, radnika fali na sve strane, al niko više neće da radi, što ti reče ovi mlađi, ne paše im nešto i odmah dižu sidro.
    Niko neće da radi, a svi bi pare😂

    1. Zato im je lakse bit influencer,svejedni su stalno na internetu

  2. I ovdje ti je isto njemacka, skandinavija,zapad. Pa stavljaju naivne studente da rade za sicu i lome kosti prekovremeno pa oni odu kad im se kurcu cefne, boli ih briga. Mislim da je svugdje doslo isto.

    1. A i treba da odu, stas ti vise. Samo ovi jadni milenijalci sto vec imanu kredite i obitekj pa moraju sljakat

Leave a Reply