I'm educated fool with money on my mind

Tako nekako, lako, uspješe pohlepu, radoholičarstvo i materijalizam pretvoriti u nešto dobro. Jer kao “slijedimo velike snove”, “radimo velike stvari”, al ustvari nikad ne znamo kad nam je dosta i ne možemo stati. Nikad dovoljno, jer morate “pomijerati granice” , “nikad ne odustajati”, “sanjati veliko”… Ali je li te itko ikad pitao je li to što radiš moralo, je li samo slijediš i pomažeš nekom da ostvari svoje ciljeve iskorištavanja prirode, iskorištavanja tebe samog… Pitanje je samo bili bez tog uspio uopće i nešto korisnije radit. Mač sa dvije oštrice. Radimo to prvi u BiH, inovativni smo i idemo kako nam Eu kaže, a nije nas briga što na kraju “satramo” pola svojih radnika. I oni su na kraju trebali biti ponosni na zajedničke uspjehe. Puko cjepidlačenje, ali što si veća “peka” to si bolji u ovom poslu. Pokušat nekako kao Sidartha, trudit se da uđeš u utankosti tog zanata, ali ne dozvolit da ti i jedna i najmanja stavka istog dotiče srce. Jedino tako možeš duhovno rasti u dosadnim ovdašnjim da ne kažem nemoralnim poslovima.

Mnogo toga bi se moglo mijenjati u ovom živitu, al ne bi škodio ni drugačiji odnos prema novcu. Kaže upravo ova na rSGu: “najskuplja kućica za psa, napravljena je u Japanu za 15.000 dolara” Jako korisna informacija uz svu ovu inflaciju. Mislim odnos prema novcu, materija mi je uvijek strana, nije me toliko briga za novac, dać ću šta god, samo me nemojte morit, mislim da mi korijenska čakra slabo ukorijenjena.

3 0 komentara

  1. Ovo sa inflacijom je katastrofa. Sistem je u temelju napravljen potpuno nakrivo i triba ga iz temelja mijenjat.

    1. Ma da, mislim da je sa ovakvim sistemom smao bilo pitanje kad će do nje doći, a uglavnom je i potaknuta, ja bih rekla zbog rušenja takvog sustava

Leave a Reply